Η Manitobah Mukluks επεκτείνεται από τη μικρή, τοπική αγορά στην παγκόσμια

Εξερευνήστε πώς η καναδική εταιρεία κατασκευής παραδοσιακών υποδημάτων χρησιμοποίησε το Google Ads για να επεκταθεί παγκοσμίως

Στόχοι

 • Εξαγωγή προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο
 • Δημιουργία διαδικτυακής παρουσίας για λιανικές πωλήσεις, παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό
 • Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα για τις μπότες mukluk
 • Δημιουργία παγκόσμιας επωνυμίας

Προσέγγιση

 • Προέβη σε μικρά και σταθερά βήματα για την προβολή της επιχείρησης στο διαδίκτυο
 • Χρησιμοποίησε το Google Analytics, την παρακολούθηση μετατροπών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Google Ads, καθώς και εργαλεία SEO για την προώθηση και την ανάπτυξη της επιχείρησης
 • Αξιοποίησε τις διαδικτυακές πλατφόρμες για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις μπότες τύπου mukluk και την αύξηση της ζήτησης

Αποτελέσματα

 • Εξαγωγές σε περισσότερες από 45 χώρες μέσω διαδικτυακού καταστήματος
 • Απλή και αποτελεσματική μέτρηση της άμεσης απόδοσης επένδυσης (ROI)
 • Το ένα τρίτο των επισκέψεων ιστοτόπου προέρχεται από χώρες εκτός του Καναδά
 • Το ένα πέμπτο των διαδικτυακών εσόδων προέρχεται από χώρες εκτός του Καναδά

Οι ιδιοκτήτες της καναδικής εταιρείας Manitobah Mukluks, η οποία κατασκευάζει παραδοσιακές μπότες τύπου mukluk και μοκασίνια, ήθελαν να αναπτύξουν τη μικρή, παραδοσιακή τους επιχείρηση, προκειμένου να προσεγγίσουν πελάτες διεθνώς. Κάνοντας μικρά βήματα και έχοντας στη διάθεσή τους περιορισμένο προϋπολογισμό, χρησιμοποίησαν το Google Ads, το SEO, καθώς και προσιτά εργαλεία της Google, προκειμένου να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής πώλησης. Σήμερα, η Manitobah Mukluks εξάγει χειροποίητες μπότες mukluk και μοκασίνια σε πελάτες που βρίσκονται σε περισσότερες από 45 χώρες.

Μετά από δεκαπέντε χρόνια στην εγχώρια αγορά, ο Josh Fine, υπεύθυνος εμπορικής επωνυμίας στη Manitobah Mukluks, αποφάσισε να αναπτύξει τη μικρή παραδοσιακή εταιρεία του διεθνώς χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.

Παρόλο που ο περιορισμένος προϋπολογισμός αποτελούσε σημαντική ανησυχία και η μεγάλης κλίμακας διαδικτυακή παρουσία φαινόταν ανέφικτη, η Manitobah Mukluks παρουσίασε το διαδικτυακό της κατάστημα το 2012 και άρχισε να χρησιμοποιεί το Google Ads.

Κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα για την προβολή της στο διαδίκτυο, η εταιρεία χρησιμοποίησε προσιτά εργαλεία, όπως το Google Analytics, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ads και το SEO, προκειμένου να προωθήσει σε ένα ευρύτερο κοινό τα προϊόντα και το όραμά της.

Ο Josh χρησιμοποίησε το Google Ads για τη στόχευση δυνητικών πελατών, ενώ μέσω του ιστοτόπου ενημέρωσε τους καταναλωτές σχετικά με τις μπότες τύπου mukluk και παρουσίασε τις παραδοσιακές μεθόδους με τις οποίες η εταιρεία κατασκευάζει μπότες και μοκασίνια.

"Χάρη στην πληθώρα καινοτομιών που διαθέτουν οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές επιχειρήσεις, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξαιρετική εμπειρία χρήστη με μικρό κόστος", εξηγεί ο Josh. "Πολλές από τις πλέον περίπλοκες λειτουργίες μάρκετινγκ που προσφέρονται από τις καλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο εφαρμόζονται πλέον από μικρές επιχειρήσεις, με τη χρήση απλών εργαλείων, όπως το Google Ads".

Ο ιστότοπος έδωσε τη δυνατότητα στη Manitobah Mukluks να μοιραστεί το όραμά της, να αυξήσει συνολικά την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και να απευθυνθεί σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων με κοινές αξίες. Ο Fine δηλώνει ότι η δημιουργία του ιστοτόπου τους ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραν ποτέ.

"Εφόσον διατηρείς ένα διαδικτυακό κατάστημα, έχεις στη διάθεσή σου διάφορα προσιτά εργαλεία που σε βοηθούν να προωθήσεις και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου", δηλώνει ο Josh και συνεχίζει: "Τέτοια εργαλεία είναι το Analytics, η παρακολούθηση μετατροπών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Google Ads και το SEO".

Σήμερα οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη διεθνής αγορά της επωνυμίας εκτός των συνόρων του Καναδά, ενώ παρουσιάζουν την ταχύτερα αυξανόμενη χρήση του διαδικτυακού καταστήματος της εταιρείας.

"Χωρίς τον παγκόσμιο ιστό, η επιχείρησή μας θα διέθετε απλώς ένα τοπικό προϊόν σε μια μικρή αγορά. Ωστόσο, βρήκαμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων με τους οποίους έχουμε το ίδιο όραμα, να βοηθήσουμε τις κοινότητες των Αβορίγινων και να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις τους" Josh Fine, υπεύθυνος εμπορικής επωνυμίας, Manitobah Mukluks