Με το Google Ads, η Matchesfashion.com πωλεί είδη πολυτελείας σε ολόκληρο τον κόσμο

Πώς η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας κέρδισε την εμπιστοσύνη των πελατών σε 190 χώρες διεθνώς, με τη βοήθεια εργαλείων της Google

Στόχοι

  • Δραστηριοποίηση της Matchesfashion.com στο διαδίκτυο
  • Μεταφορά της εμπειρίας αγορών πολυτελείας της Matchesfashion.com σε πελάτες σε όλο τον κόσμο
  • Επέκταση σε διεθνείς αγορές

Προσέγγιση

  • Χρήση Βαρομέτρου καταναλωτών ως βοηθήματος για τον σχεδιασμό της διεθνούς της επέκτασης
  • Προσαρμογή καμπανιών του Google Ads σε μεμονωμένες χώρες και πόλεις
  • Χρήση διαφημίσεων με καταχωρίσεις προϊόντων για τη δημιουργία μιας αίσθησης πολυτέλειας στον ιστότοπο
  • Βελτιστοποίηση καμπανιών με το Google Analytics

Αποτελέσματα

  • Επιτυχημένη επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Πλέον λειτουργεί σε 190 αγορές παγκοσμίως
  • Το 70% των πωλήσεων πραγματοποιούνται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Matchfashion.com, εταιρεία λιανικής πώλησης επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ, προσφέρει μια εμπειρία αγορών πολυτελείας, πωλώντας τις δημιουργίες περισσότερων από 400 σχεδιαστών, από τον Gucci μέχρι τον Valentino. Έχοντας δραστηριοποιηθεί μόνο εκτός διαδικτύου επί 20 χρόνια, η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί το Google Ads και το Βαρόμετρο καταναλωτών, καταφέρνοντας να επεκταθεί σε 190 χώρες παγκοσμίως.

H Matchesfashion.com, έχοντας πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στη μόδα πολυτελείας, δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, διατηρώντας παράλληλα στο Λονδίνο καταστήματα, καθώς και έναν ιδιωτικό χώρο αγορών. Επιπλέον, η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνείς εκδηλώσεις. "Η Matchesfashion.com προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία για πελάτες με ιδιαίτερα υψηλή αίσθηση της μόδας", υποστηρίζει η Ruth Chapman, ιδρυτικό μέλος και διευθύνουσα σύμβουλος της Matchesfashion.com.

Έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα με ένα επιτυχημένο φυσικό κατάστημα στο Γουίμπλεντον, η Matchesfashion.com λειτουργούσε ήδη για 20 χρόνια όταν αποφάσισε να επεκτείνει την προσέγγιση πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταφέροντας την εμπορική της δραστηριότητα και στο διαδίκτυο. Καθώς η εύρεση του κατάλληλου διεθνούς κοινού για τα πολυτελή είδη της ήταν κεφαλαιώδους σημασίας, η Matchesfashion.com στράφηκε στην Google, για να προσδιορίσει με τη βοήθειά της τις κατάλληλες αγορές προς στόχευση.

Αρχικά, η εταιρεία χρησιμοποίησε δωρεάν εργαλεία της Google, όπως το Βαρόμετρο καταναλωτών, για να πραγματοποιήσει αναλύσεις, μέσω των οποίων κατάφερε να ιεραρχήσει τις αγορές στις οποίες θα προέβαλε προσαρμοσμένες καμπάνιες του Google Ads. Στη συνέχεια, αφού εντόπισε τις κατάλληλες τοποθεσίες και τα κατάλληλα είδη κοινού προς στόχευση, η Matchesfashion.com αξιοποίησε τις διαφημίσεις με καταχωρίσεις προϊόντων, για να αποδώσει αποτελεσματικά την αίσθηση ποιότητας των ειδών πολυτελείας που διατίθενται μέσω του ιστοτόπου της.

Οι διαφημίσεις με καταχωρίσεις προϊόντων έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Χάρη στην τοποθέτηση εικόνων υψηλής ευκρίνειας που δείχνουν τα διάφορα είδη δίπλα στην επωνυμία και το μήνυμα της Matchesfashion.com, οι χρήστες που αρχικά απλώς προβάλλουν τα προϊόντα τελικά πληρώνουν και για να τα αποκτήσουν.

Η προσαρμογή των καμπανιών ανάλογα με τη χώρα έχει διαδραματίσει, επίσης, σημαντικό ρόλο στην απόδοση της εταιρείας, ενώ όλες οι καμπάνιες βελτιστοποιούνται με τη βοήθεια του Google Analytics. Ο Ulric Jerome, συνέταιρος και γενικός επιχειρησιακός διευθυντής, εξηγεί: "Χρησιμοποιούμε το Google Analytics σε καθημερινή βάση. Εξετάζουμε τη συμπεριφορά των πελατών μας, τις συσκευές που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν στον ιστότοπό μας, καθώς και τις χώρες από τις οποίες γίνεται αυτή η σύνδεση. Το Google Analytics αποτελεί, συνεπώς, ένα εργαλείο μέτρησης που αξιοποιούν καθημερινά οι υπεύθυνοι λειτουργίας της επιχείρησής μας".

Προσθέτει: "Σε κάθε χώρα χρησιμοποιείται διαφορετική ψηφιακή προσέγγιση. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει μια επιχείρηση την επιτυχία είναι να φροντίσει να προσαρμόσει την ψηφιακή στρατηγική της στα δεδομένα των χωρών στις οποίες θέλει πραγματικά να εστιάσει. Το πρώτο βήμα είναι η κατανόηση των τάσεων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα του Google Ads, για να επιτύχουμε την κατάλληλη προβολή στην κατάλληλη χώρα ή ακόμα και στην κατάλληλη πόλη".

Η επιτυχία αυτής της στρατηγικής διαπιστώθηκε γρήγορα, καθώς, μετά την εφαρμογή της, οι διεθνείς πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν ραγδαία. Για την ακρίβεια, η Matchesfashion.com εξυπηρετεί πλέον μέσω του ιστοτόπου της πελάτες σε 190 χώρες, ενώ η πλειοψηφία των πωλήσεών της προέρχεται από το εξωτερικό. Ο Ulric λέει: "Η επιχείρησή μας έχει πλέον διεθνή παρουσία. Πάνω από το 70% των πωλήσεών μας πραγματοποιούνται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου".

Η Chapman συνοψίζει περιεκτικά την ιστορία επιτυχίας της εταιρείας στο διαδίκτυο: "Πλέον, τα είδη μας είναι διαθέσιμα σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου: Παραδίδουμε προϊόντα παντού, ακόμα και στα μικρότερα νησιά του Ειρηνικού".

"Χρησιμοποιούμε το Google Analytics σε καθημερινή βάση. Εξετάζουμε τη συμπεριφορά των πελατών μας, τις συσκευές που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν στον ιστότοπό μας, καθώς και τις χώρες από τις οποίες συνδέονται. Η επιχείρησή μας έχει πλέον διεθνή παρουσία". Ulric Jerome, συνέταιρος και επιχειρησιακός διευθυντής της Matchesfashion.com