Η Kabam κυκλοφορεί το παιχνίδι Marvel στην αγορά της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού με τη βοήθεια της Google

Εξερευνήστε τη στρατηγική επέκτασης της Kabam για την κυκλοφορία του Marvel Contest of Champions

Στόχοι

 • Επέκταση του δημοφιλούς παιχνιδιού Marvel Contest of Champions στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού με εστίαση στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν
 • Προσέγγιση βασικού κοινού παιχνιδιών με χρήση τοπικά προσαρμοσμένων καμπανιών

Προσέγγιση

 • Πολύτιμες συγκριτικές αξιολογήσεις τομέα και πολιτισμικά insight
 • Τοπικά προσαρμοσμένη υποστήριξη καμπάνιας
 • Αξιοποίηση στοχευμένων καμπανιών για το δίκτυο αναζήτησης
 • Ιεράρχηση διαφημιστικών καναλιών και προϊόντων της Google με βάση την απόδοση σε κάθε αγορά

Αποτελέσματα

 • Το YouTube ήταν ο ισχυρότερος παράγοντας σχετικά με την αύξηση των λήψεων του Marvel Contest of Champions όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών, αλλά και την υψηλή ποιότητά τους
 • Το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στα 10 κορυφαία στις λίστες δημοφιλέστερων λήψεων για την κατηγορία του τόσο στο iOS όσο και στο Android στις αγορές στόχευσης
 • Από τις καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης προέκυψαν, μέχρι σήμερα, έσοδα προς δαπάνη διαφήμισης πάνω από 700%
 • Οι μετρήσεις κόστους ανά εγκατάσταση ήταν από τις χαμηλότερες σε σχέση με κάθε προηγούμενη καμπάνια
 • Οι χρήστες υψηλής ποιότητας που προέρχονται από την Αναζήτηση, την κατέστησαν ως το κανάλι με την υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI)

Η Kabam, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των παιχνιδιών για κινητά, χρησιμοποίησε την Αναζήτηση Google και το YouTube για την κυκλοφορία του Marvel Contest of Champions στην αγορά της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα σε λιγότερο από ένα έτος και μια από τις 10 θέσεις στις λίστες των κορυφαίων σε λήψεις παιχνιδιών της αγοράς.

Η Kabam, από την ίδρυσή της το 2006, έφτασε να γίνει μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής παιχνιδιών για κινητά στον κόσμο. Μετά την κυκλοφορία του, το Marvel Contest of Champions έγινε το δημοφιλέστερο παιχνίδι της εταιρείας με πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις.

Όταν η Kabam αποφάσισε να επεκτείνει τη διάθεση του Marvel Contest of Champions στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, γνώριζε πόσο σημαντική ήταν η αξιοποίηση βασικών γνώσεων σε αυτές τις αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού για μια εμπεριστατωμένη στρατηγική επέκτασης και πόσο αναγκαία ήταν η τοπική προσαρμογή των καμπανιών της για την προσέγγιση του κοινού-στόχου.

Με τη βοήθεια όλων των (σούπερ) ηρώων

Η Kabam ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς ομάδας της Google για την κυκλοφορία του δημοφιλέστερου παιχνιδιού της. Η ομάδα δημιούργησε τοπικά προσαρμοσμένες καμπάνιες για την κυκλοφορία του παιχνιδιού και παρείχε πολύτιμα πολιτισμικά insight και συγκριτικές αξιολογήσεις τομέα για καθεμιά από τις χώρες στοχοθέτησης της Kabam. Ανέπτυξε μια στρατηγική που ήταν έτοιμη για την αγορά και επικεντρωνόταν στο YouTube λόγω της ευρείας χρήσης του στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Επίσης, η ομάδα χρησιμοποίησε καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης, προκειμένου να προσεγγίσει χρήστες που ενδιαφέρονταν για το εικονογραφικό σύμπαν της Marvel.

Η στρατηγική επέκτασης που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα της Google κατέστησε δυνατή τη γρήγορη και αποτελεσματική προώθηση του παιχνιδιού σε όλες τις αγορές. Το YouTube αποδείχτηκε ο ισχυρότερος παράγοντας στην αύξηση των λήψεων του Marvel Contest of Champions όσον αφορά τόσο τον αριθμό όσο και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των χρηστών. Ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στις λίστες των 10 κορυφαίων σε λήψεις παιχνιδιών για την κατηγορία του τόσο στο iOS όσο και στο Android στις αγορές στόχευσης.

Εστίαση στα βασικά πλεονεκτήματα

Η διεθνής ομάδα της Google βοήθησε την Kabam να αναλύσει τα αποτελέσματα από την απόδοση του μάρκετινγκ. Η ομάδα εστίασε στην ιεράρχηση των διαφημιστικών καναλιών και προϊόντων της Google ανάλογα με την απόδοσή τους σε κάθε αγορά, με στόχο την αύξηση της αξίας χρόνου ζωής για τους νέους χρήστες.

"Δεν γνωρίζαμε τις δυνατότητες της προσπάθειας μάρκετινγκ που καταβάλαμε μέχρι τη διερεύνηση και τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε. Τώρα ξέρουμε τα δυνατά σημεία και τις δυνατότητες κάθε προϊόντος, κάτι που μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε τις επόμενες κυκλοφορίες με μεγαλύτερη δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα", δηλώνει ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ του τμήματος Απόκτησης Χρηστών στην Kabam σχετικά με την ανάλυση της απόδοσης μάρκετινγκ της Kabam από την Google.

Οι καμπάνιες της Kabam για την Αναζήτηση Google ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες, καθώς το συγκεκριμένο κανάλι παρουσίασε ανάπτυξη από τα 0 δολάρια στα 3 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από ένα έτος. Οι μετρήσεις κόστους ανά εγκατάσταση ήταν από τις χαμηλότερες για όλες τις καμπάνιες της Kabam και η υψηλή ποιότητα των χρηστών που προήλθαν από την Αναζήτηση, την κατέστησαν ως το κανάλι με τη μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) της εταιρείας.

Χάρη στα αποτελέσματα της κυκλοφορίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Kabam σχεδιάζει να επεκτείνει το μάρκετινγκ στο YouTube παράλληλα με την Αναζήτηση και να συνεχίσει την επέκτασή της σε νέες χώρες.

"Δεν θα μπορούσαμε να αναπτυχθούμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς τη βοήθεια της Google". Ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ του τμήματος Απόκτησης Χρηστών της Kabam