Η Gelato προωθεί τις ψηφιακές εκτυπώσεις σε ένα παγκόσμιο κοινό με το Google Ads

Μάθετε πώς η Google βοήθησε την επιχείρηση ψηφιακών εκτυπώσεων να επεκταθεί σε παγκόσμιες αγορές

Στόχοι

  • Προσέγγιση εκατομμυρίων πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο
  • Αύξηση της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας του κλάδου των εκτυπώσεων, ενός κλάδου αξίας 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων
  • Δημιουργία ενός παγκόσμιου έξυπνου cloud εκτυπώσεων

Προσέγγιση

  • Χρησιμοποίησε το Google Ads για την προσέγγιση νέων αγορών
  • Χρησιμοποίησε το Google Marketing Platform για απλούστερη διαχείριση της αυξανόμενης χρήσης κινητών συσκευών

Αποτελέσματα

  • Η εταιρεία προσέγγισε νέες αγορές από την έδρα της στο Όσλο
  • Η εταιρεία απέκτησε παρουσία σε πάνω από 50 χώρες
  • Το 50% της επισκεψιμότητας προέρχεται πλέον από κινητές συσκευές

Η βραβευμένη εταιρεία Gelato, η οποία προσφέρει υπηρεσίες εκτύπωσης μέσω cloud, χρησιμοποιεί ένα έξυπνο cloud ψηφιακών εκτυπώσεων, για να παρέχει τις υπηρεσίες της σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους από την έδρα της στο Όσλο. Αξιοποιώντας το Google Ads για την προώθηση των πωλήσεών της, η εταιρεία έχει εδραιώσει επιτυχώς μια παγκόσμια παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η νορβηγική εταιρεία Gelato ιδρύθηκε το 2007 και έχει εδραιώσει την παγκόσμια παρουσία της με μια ομάδα μάρκετινγκ στο διαδίκτυο που αποτελείται από τρία μόλις άτομα.

Σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο αξίας 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Gelato έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας το Google Ads για την προώθηση των πωλήσεών της και χρησιμοποιώντας ένα cloud εκτυπώσεων, χωρίς να χρειάζεται δικούς της εκτυπωτές.

Η Gelato ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που μετέφερε το σύνολο των λειτουργιών της στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα λογισμικού, για να συνδέσει τους πελάτες με τυπογράφους και διανομείς που βρίσκονται κοντά τους, προσφέροντας σε προσιτή τιμή τις υπηρεσίες της σε ένα παγκόσμιο κοινό. Η Gelato έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία χρήστη από κινητές συσκευές. Ως εκ τούτου, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν ολόκληρη τη διαδικασία εκτύπωσης μέσω κινητού ή tablet.

Προκειμένου να προσεγγίσει ένα παγκόσμιο κοινό και να συνεχίσει την παγκόσμια επέκτασή της, η Gelato βασίζεται στο ψηφιακό μάρκετινγκ, θέτοντας το Google Ads στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Η προσέγγιση χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο μεγάλος όγκος δεδομένων και η λεπτομερής στόχευση που προσφέρει το Google Ads επιτρέπουν στην Gelato να μεγιστοποιήσει την προβολή των υπηρεσιών εκτύπωσης σε πελάτες εντός της αγοράς, διατηρώντας παράλληλα θετική απόδοση επένδυσης (ROI).

Σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ταχύτητα που προσφέρει η τεχνολογία της Gelato, αυτή η προσέγγιση δίνει την ευκαιρία στην επωνυμία να κάνει εντυπωσιακά άλματα. Για παράδειγμα, η εταιρεία προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της στην Αυστραλία και έχει εδραιωθεί σε αυτήν τη νέα αγορά, χωρίς καν να χρειαστεί να απασχολήσει εργαζομένους στην Αυστραλία.

Καθώς οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ αποσκοπούν στο κέρδος και επιδιώκουν να αποκομίσουν τη μέγιστη αξία από τους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς τους, μια ομάδα τριών ατόμων στο Όσλο διαχειρίζεται το σύνολο της δραστηριότητας παγκόσμιου μάρκετινγκ της Gelato. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Google Marketing Platform για τη διαχείριση πολλών καμπανιών με εκατοντάδες προσαρμοσμένα μηνύματα σε διάφορες συσκευές, αυτή η μικρή ομάδα έχει πετύχει σταθερά, κορυφαία στην αγορά ποσοστά μετατροπών και αξιοζήλευτη απόδοση επένδυσης (ROI).

Η Gelato γιόρτασε το 2017 δέκα χρόνια λειτουργίας, πετυχαίνοντας συνεχώς και χρόνο με τον χρόνο διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της, Henrik Müller-Hansen, θεωρεί ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Google θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση αυτής της απόδοσης, καθώς η εταιρεία εξάγει το cloud ψηφιακών εκτυπώσεων σε περισσότερες αγορές. "Για την ανάπτυξη της Gelato, αξιοποιήσαμε το Google Ads για την προώθηση των πωλήσεων της εταιρείας", υποστηρίζει.

"Για την παγκόσμια ανάπτυξη της Gelato, αξιοποιήσαμε το Google Ads για την προώθηση των πωλήσεων της εταιρείας." Henrik Müller-Hansen, διευθύνων σύμβουλος, Gelato