Η FC-Moto πετυχαίνει πενταπλάσια αύξηση της διεθνούς προσέγγισης πελατών με τις δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης

Η ιστορία επιτυχίας της γερμανικής εταιρείας λιανικής πώλησης εξοπλισμού μοτοσικλετών που επεκτάθηκε από 5 σε 25 χώρες

Στόχοι

  • Αύξηση της προσέγγισης πελατών σε διεθνές επίπεδο
  • Πωλήσεις σε χώρες όπου η FC-Moto δεν μιλούσε τη γλώσσα
  • Αυτοματοποίηση των δραστηριοτήτων όπου ήταν εφικτό, για ενίσχυση της προοπτικής σημαντικής ανάπτυξης

Προσέγγιση

  • Εφάρμοσε δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης
  • Εισήγαγε την αυτόματη στόχευση
  • Υλοποίησε την αυτόματη υποβολή προσφορών
  • Χρησιμοποίησε το Εργαλείο βελτιστοποίησης μετατροπών

Αποτελέσματα

  • Επεκτάθηκε από πέντε αγορές σε 25
  • Αύξησε τις μετατροπές κατά 20%
  • Οι νέες αγορές περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, την Κίνα, την Πολωνία, την Τουρκία και την Τσεχία

Η FC-Moto, μια γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης εξοπλισμού μοτοσικλετών, απέκτησε διαδικτυακή παρουσία το 1999 και έκτοτε η διεθνής επιχειρηματική επέκταση αποτελεί τον βασικό τομέα εστίασής της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία χρησιμοποίησε δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης. Αυτό τη βοήθησε να επεκτείνει την προσέγγιση πελατών από 5 χώρες σε 25 αγορές παγκοσμίως.

Για την επίτευξη της επιθυμητής προσέγγισης πελατών διεθνώς στην απαιτούμενη κλίμακα, η εταιρεία έπρεπε να προωθήσει τα προϊόντα της με οικονομικά αποδοτικό τρόπο σε χώρες όπου ομιλούνται διάφορες γλώσσες.

"Δεν έχουμε αποκλειστική ομάδα ή εταιρεία μάρκετινγκ”, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της FC-Moto, Farshid Chalatbari. "Επομένως, αναζητούσαμε μια έξυπνη λύση που θα μας βοηθούσε να επεκτείνουμε τις προσπάθειες μας στο μάρκετινγκ στο διαδίκτυο στην απαιτούμενη κλίμακα, κάνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση της αυτοματοποίησης".

Μόλις η FC-Moto προσδιόρισε τις αγορές στις οποίες ήθελε να επεκταθεί, οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης παρείχαν τη λύση για να πετύχει αυτόν τον στόχο. "Πρώτα απ' όλα εντοπίσαμε τις πιο κατάλληλες αγορές για εξαγωγές, σύμφωνα με παραμέτρους όπως ο πληθυσμός, η κοινωνική πρόοδος, ο συναλλαγματικός κίνδυνος, η δημοτικότητα των μοτοσικλετών και η απόσταση, προκειμένου να υπολογίσουμε το κόστος παράδοσης", δήλωσε ο Farshid. “Καθώς δεν είχαμε εσωτερική υποστήριξη γλώσσας για αυτές τις χώρες, οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης ήταν η τέλεια λύση για εμάς. Η ομάδα διαχείρισης του λογαριασμού μας μάς βοήθησε να δημιουργήσουμε δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης για 20 επιπλέον χώρες. Χρησιμοποιώντας την αυτόματη υποβολή προσφορών, το Εργαλείο βελτιστοποίησης μετατροπών, τις δυναμικές μορφές διαφήμισης και την αυτόματη στόχευση, κατορθώσαμε να αυξήσουμε τις δραστηριότητες εξαγωγών μας στην απαιτούμενη κλίμακα”.

Η FC-Moto πλέον πωλεί τα προϊόντα της σε πελάτες σε 25 χώρες, όπως Ελλάδα, Εσθονία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λετονία, Λιθουανία, Μαλαισία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ξοδεύει περίπου το 15% του προϋπολογισμού της για δραστηριότητες μάρκετινγκ στις δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης και έχει διαπιστώσει αύξηση των μηνιαίων μετατροπών έως και 20%.

Ο Farshid περιγράφει τα εργαλεία ως μη απαιτητικά όσον αφορά τη συντήρηση και επισημαίνει ότι τα insight αγοράς που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα.

“Οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης πραγματικά μας βοήθησαν να εισέλθουμε σε αγορές στις οποίες δεν διαφημιζόμασταν προηγουμένως. Το ταξίδι μας στον χώρο των εξαγωγών μόλις ξεκίνησε και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξης μαζί με την Google". Farshid Chalatbari, διευθύνων σύμβουλος, FC-Moto