Η FC-Moto πετυχαίνει πενταπλάσια αύξηση της διεθνούς προσέγγισης πελατών με τις δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης

Στόχοι

  • Αύξηση της προσέγγισης πελατών σε διεθνές επίπεδο
  • Πωλήσεις σε χώρες όπου η FC-Moto δεν μιλούσε τη γλώσσα
  • Αυτοματοποίηση των δραστηριοτήτων όπου ήταν εφικτό, για ενίσχυση της προοπτικής σημαντικής ανάπτυξης

Προσέγγιση

  • Εφάρμοσε δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης
  • Εισήγαγε την αυτόματη στόχευση
  • Υλοποίησε την αυτόματη υποβολή προσφορών
  • Χρησιμοποίησε το Εργαλείο βελτιστοποίησης μετατροπών

Αποτελέσματα

  • Επεκτάθηκε από πέντε αγορές σε 25
  • Αύξησε τις μετατροπές κατά 20%
  • Οι νέες αγορές περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, την Κίνα, την την Πολωνία, την Τουρκία και την Τσεχία

Μετά την υιοθέτηση δυναμικών διαφημίσεων αναζήτησης, η κορυφαία γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης εξοπλισμού μοτοσικλετών FC-Moto επέκτεινε την προσέγγιση πελατών από πέντε σε 25 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανάπτυξη της επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο είχε γίνει βασικό σημείο εστίασης για την FC-Moto μετά την επέκτασή της στο διαδίκτυο το 1999.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτή η διεθνής προσέγγιση πελατών στην απαιτούμενη κλίμακα, η εταιρεία χρειαζόταν να προωθήσει τα προϊόντα της με οικονομικά αποδοτικό τρόπο σε χώρες όπου δεν μιλούσαν τη γλώσσα.

“Δεν διαθέτουμε κάποια αποκλειστική ομάδα ή εταιρεία μάρκετινγκ”, εξηγεί ο Δ.Σ. της FC-Moto, Farshid Chalatbari. “Επομένως, αναζητούσαμε μια έξυπνη λύση που θα μας βοηθούσε να επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας στο μάρκετινγκ στο διαδίκτυο βάσει κλίμακας, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερη χρήση της αυτοματοποίησης.”

Μόλις η FC-Moto προσδιόρισε τις αγορές στις οποίες ήθελε να επεκταθεί, οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης παρείχαν τη λύση για να πετύχει αυτόν τον στόχο. “Πρώτα απ' όλα εντοπίσαμε τις πιο κατάλληλες αγορές για εξαγωγές, σύμφωνα με παραμέτρους όπως ο πληθυσμός, η κοινωνική πρόοδος, ο συναλλαγματικός κίνδυνος, η δημοτικότητα των μοτοσικλετών και η απόσταση, προκειμένου να υπολογίσουμε το κόστος παράδοσης”, δήλωσε ο Farshid. “Καθώς δεν είχαμε εσωτερική υποστήριξη γλώσσας για αυτές τις χώρες, οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης ήταν η τέλεια λύση για εμάς. Η ομάδα διαχείρισης του λογαριασμού μας μάς βοήθησε να δημιουργήσουμε δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης για 20 επιπλέον χώρες. Χρησιμοποιώντας την αυτόματη υποβολή προσφορών, το Εργαλείο βελτιστοποίησης μετατροπών, τις δυναμικές μορφές διαφήμισης και την αυτόματη στόχευση, κατορθώσαμε να αυξήσουμε τις δραστηριότητες εξαγωγών μας στην απαιτούμενη κλίμακα.”

Η FC-Moto πλέον πωλεί τα προϊόντα της σε πελάτες σε 25 χώρες, όπως Ελλάδα, Εσθονία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λετονία, Λιθουανία, Μαλαισία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ξοδεύει περίπου το 15% του προϋπολογισμού της για δραστηριότητες μάρκετινγκ στις δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης και έχει παρατηρήσει αύξηση των μηνιαίων μετατροπών έως και 20% ως αποτέλεσμα.

Ο Farshid περιγράφει τα εργαλεία ως μη απαιτητικά όσον αφορά τη συντήρηση και επισημαίνει ότι τα insights αγοράς που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα. “Οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης μας βοήθησαν να εισέλθουμε σε αγορές στις οποίες δεν διαφημιζόμασταν προηγουμένως”, επιβεβαιώνει. “Το ταξίδι μας στον χώρο των εξαγωγών μόλις ξεκίνησε και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξης μαζί με την Google.”

“Οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης πραγματικά μας βοήθησαν να εισέλθουμε σε αγορές στις οποίες δεν διαφημιζόμασταν προηγουμένως. Το ταξίδι μας στον χώρο των εξαγωγών μόλις ξεκίνησε.” Farshid Chalatbari, Δ.Σ., FC-Moto