Η Favret Mosaici αυξάνει τις επισκέψεις ιστοτόπου κατά 45%, με μια παγκόσμια στρατηγική SEO και μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μάθετε πώς η Google βοήθησε την ιταλική εταιρεία ψηφιδωτών να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας

Στόχοι

  • Ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας επωνυμίας στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο
  • Αύξηση των επισκέψεων ιστοτόπου
  • Ανάπτυξη διαφημιστικών καμπανιών στο διαδίκτυο

Προσέγγιση

  • Αξιοποίηση της πρωτοβουλίας Eccellenze in Digitale της Google
  • Ανασχεδίαση του ιστοτόπου με νέο περιεχόμενο
  • Ανάπτυξη δραστηριότητας SEO και μάρκετινγκ σε κοινωνικά μέσα

Αποτελέσματα

  • 45% αύξηση των επισκέψεων ιστοτόπου
  • 20% αύξηση των διεθνών επαφών

Η Favret Mosaici είχε εδραιωθεί στην ιταλική αγορά ως εταιρεία σχεδίασης και δημιουργίας παραδοσιακών ιταλικών ψηφιδωτών, ωστόσο ήθελε να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας εντός και εκτός συνόρων. Αξιοποιώντας την πρωτοβουλία Eccellenze in Digitale της Google, η εταιρεία ανασχεδίασε τον ιστότοπό της και ανέπτυξε τη δική της παγκόσμια στρατηγική SEO και μάρκετινγκ σε κοινωνικά μέσα, για να τραβήξει την προσοχή περισσότερων πελατών. Αυτό οδήγησε σε άνοδο των επισκέψεων στον ιστότοπό της, ενώ οι επαφές της διεθνώς σημείωσαν αύξηση κατά 20%.

Η Favret Mosaici ιδρύθηκε το 1933 στην πόλη Pietrasanta της Ιταλίας. Μέχρι και σήμερα, κατασκευάζει όλα τα ψηφιδωτά της με παραδοσιακό τρόπο στο εργαστήριο που διατηρεί, χρησιμοποιώντας φυσικό μάρμαρο και βενετσιάνικο σμάλτο.

Μετά από πολυετή, επιτυχημένη πορεία με τη φυσική της παρουσία, η εταιρεία εγκαινίασε τον πρώτο της ιστότοπο το 2007. Πρόσφατα, άρχισε να χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο ψηφιακά μέσα, προκειμένου να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα των ψηφιδωτών της, τόσο στην Ιταλία όσο και σε ευρύτερη κλίμακα διεθνώς.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Favret Mosaici στράφηκε στην πρωτοβουλία Eccellenze in Digitale της Google, ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στο διαδίκτυο με δυνατότητα προσαρμογής στις εκάστοτε απαιτήσεις. Χάρη στα 23 διαθέσιμα μαθήματα του ψηφιακού προγράμματος, η εταιρεία είχε στη διάθεσή της διάφορους οδηγούς με βίντεο ποικίλης θεματολογίας, από τον σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού και εύχρηστου ιστοτόπου μέχρι τη χρήση του SEO, την ανάπτυξη στρατηγικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο.

"Τα ψηφιακά εργαλεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την προώθηση ενός εξειδικευμένου προϊόντος όπως είναι τα ψηφιδωτά, χάρη στο σχετικά χαμηλό κόστος τους και τις δυνατότητες που μας προσφέρουν να προσεγγίσουμε ένα ευρύ κοινό", εξηγεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Paolo Favret.

Με την καθοδήγηση των μαθημάτων του προγράμματος, η Favret Mosaici ανασχεδίασε πρώτα τον ιστότοπό της, βελτιώνοντας το περιεχόμενο με σκοπό την ενίσχυση της ψηφιακής της ταυτότητας. Επίσης, χρησιμοποίησε τους οδηγούς, για να δημιουργήσει διαφημιστικές καμπάνιες στο διαδίκτυο και να αναπτύξει περαιτέρω τις παγκόσμιες στρατηγικές SEO και μάρκετινγκ σε κοινωνικά μέσα, προκειμένου να εντοπίσει και να στοχεύσει σε ένα νέο κοινό που ενδιαφέρεται για ψηφιδωτά.

Οι ενέργειες αυτές απέδωσαν καρπούς. Η βελτίωση του περιεχομένου του ιστοτόπου οδήγησε σε αύξηση των επισκέψεων κατά 45%, κυρίως χάρη στην ανανεωμένη του παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Favret Mosaici εμπλούτισε σε σημαντικό βαθμό τη λίστα των διεθνών επαφών της.

"Χάρη στην πρωτοβουλία Eccellenze in Digitale, έχουμε αναπτύξει εκτενώς τη δραστηριότητα SEO και μάρκετινγκ σε κοινωνικά μέσα, αυξάνοντας τις διεθνείς επαφές μας κατά 20%". Paolo Favret, ιδιοκτήτης, Mosaici Favret