Ο οργανισμός Destination Canada εμπνέει εκατομμύρια θεατές με μια καμπάνια στο YouTube

Πώς οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ στον εθνικό τουρισμό του Καναδά άλλαξαν τη νοοτροπία των τουριστών από "κάποια μέρα θα πάμε στον Καναδά" σε "θα πάμε στον Καναδά τώρα"

Στόχοι

  • Έμπνευση σε Γερμανούς τουρίστες με σκοπό να περάσουν τις επόμενες διακοπές τους στον Καναδά
  • Αφήγηση μιας ελκυστικής ιστορίας σχετικά με τον Καναδά ως προορισμό

Προσέγγιση

  • Κυκλοφόρησε μια καμπάνια YouTube γεμάτη ζωντάνια με δημιουργούς του YouTube που μοιράζονται τις περιπέτειες που έζησαν στη διάρκεια των διακοπών τους στον Καναδά
  • Ενσωμάτωσε τα δεδομένα επισκεψιμότητας YouTube στο Display & Video 360, προκειμένου ο οργανισμός Destination Canada να πραγματοποιήσει επαναληπτικό μάρκετινγκ για τους θεατές μέσω TrueView

Αποτελέσματα

  • Τα βίντεο των δημιουργών στο YouTube έλαβαν πάνω από δεκαεπτά εκατομμύρια προβολές
  • Αυξήθηκαν κατά 11% οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέφτηκαν τον Καναδά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2015
  • Ο οργανισμός Destination Canada χρησιμοποίησε την προσέγγιση της καμπάνιας για τη στόχευση άλλων αγορών
  • Η καμπάνια κέρδισε δύο βραβεία της M&M Global, ένα για την έξυπνη χρήση δεδομένων και ένα για την καλύτερη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης

Ο οργανισμός Destination Canada ζήτησε από την εταιρεία OMD International να επηρεάσει τους Γερμανούς τουρίστες κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να θελήσουν να επισκεφτούν τον Καναδά άμεσα, και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον. Η καμπάνια YouTube που δημιουργήθηκε ήταν γεμάτη ζωντάνια και έλαβε πάνω από 17 εκατομμύρια προβολές, ενώ σημειώθηκε 11% αύξηση στον αριθμό των Γερμανών τουριστών που επισκέφτηκαν τον Καναδά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Η καμπάνια βασίστηκε στις περιπέτειες που έζησαν στον Καναδά τέσσερις δημιουργοί του YouTube, με χρήση του Display & Video 360 για την προσέγγιση χρηστών μεταξύ συσκευών.

Μεταπήδηση στην κορυφή της λίστας επιθυμιών

Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ που προωθούν τον τουρισμό στον Καναδά στο πλαίσιο του οργανισμού Destination Canada στοχεύουν εδώ και χρόνια Γερμανούς τουρίστες που αγαπούν την περιπέτεια. Όταν, κατόπιν έρευνας, παρατήρησαν μια επιβράδυνση στις κρατήσεις στον Καναδά (παρόλο που η χώρα βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών ως προορισμός διακοπών), αποφάσισαν να εμπνεύσουν το κοινό τους.

Το περιπετειώδες πνεύμα αποτυπώθηκε σε βίντεο YouTube

"Πρόκειται για μια ακριβή αγορά σε ό,τι αφορά τα μέσα, συνεπώς ήταν δύσκολο για εμάς να διεισδύσουμε σε αυτήν", εξηγεί η Gloria Loree, εκτελεστική διευθύντρια του τμήματος Παγκόσμιου Μάρκετινγκ στον οργανισμό Destination Canada. "Ο Καναδάς έχει υπέροχη ιστορία και ξέραμε ότι έπρεπε να βρούμε έναν νέο τρόπο να την αφηγηθούμε".

Το 2015, ο οργανισμός Destination Canada αποφάσισε να προβάλει μια νέα καμπάνια με βάση τις εμπειρίες τεσσάρων γνωστών Γερμανών δημιουργών του YouTube. Τους προσκάλεσε να επισκεφτούν τον Καναδά, να γνωρίσουν την απίστευτη ομορφιά και τον πολιτισμό του και να μοιραστούν στο YouTube βίντεο με τις περιπέτειές τους.

Στη συνέχεια, αυτά τα βίντεο δημοσιεύτηκαν από τους δημιουργούς τους και φιλοξενήθηκαν στο YouTube, προσφέροντας στους Γερμανούς θεατές μια πλούσια οπτική εμπειρία, προκειμένου αυτοί να οραματιστούν τις δικές τους περιπέτειες στον Καναδά.

Οι προβολές διαμορφώθηκαν σε καλά επίπεδα, ενώ οι κρατήσεις σημείωσαν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση

Ο οργανισμός Destination Canada χρησιμοποίησε το Google Display & Video 360, προκειμένου να στοχεύσει τους ενδιαφερόμενους τουρίστες κατά τον προγραμματισμό της επόμενης περιπέτειάς τους.

Η OMD αξιοποίησε δεδομένα επισκεψιμότητας, για να καταρτίσει λίστες με τους χρήστες που είχαν δει τα κανάλια των δημιουργών στο YouTube. Στη συνέχεια, η εταιρεία ενσωμάτωσε αυτά τα δεδομένα στη σουίτα Display & Video 360. Έτσι, ο οργανισμός Destination Canada πραγματοποίησε αποτελεσματικό επαναληπτικό μάρκετινγκ για τους θεατές μέσω TrueView.

Αν ένας θεατής είχε δει ένα βίντεο ενός δημιουργού YouTube σχετικά με τη Βρετανική Κολομβία, ο οργανισμός Destination Canada έστελνε στον συγκεκριμένο θεατή ένα συναφές ταξιδιωτικό πακέτο για τη Βρετανική Κολομβία μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων προβολής.

"Χρησιμοποιώντας δεδομένα από προϊόντα της Google όπως το Display & Video 360, καταφέραμε να προσεγγίσουμε καταναλωτές με το κατάλληλο μήνυμα, στο κατάλληλο μέρος και την κατάλληλη στιγμή", εξηγεί η Brooke Steinberg, διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ της OMD International. "Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι μοιραζόμαστε και, στη συνέχεια, ταξινομούμε αυτό το υπέροχο περιεχόμενο με τον κατάλληλο τρόπο. Χάρη στην Google, πετύχαμε τον στόχο μας απρόσκοπτα".

Τα βίντεο των δημιουργών στο YouTube έλαβαν δεκαεπτά εκατομμύρια προβολές. Η καμπάνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε μήνα εξακολουθεί να εξασφαλίζει χιλιάδες προβολές, ακόμα και μετά την παύση των πληρωμένων διαφημίσεων.

"Χρησιμοποιώντας δεδομένα από προϊόντα της Google όπως το Display & Video 360, καταφέραμε να προσεγγίσουμε καταναλωτές με το κατάλληλο μήνυμα, στο κατάλληλο μέρος και την κατάλληλη στιγμή". Brooke Steinberg, διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ, OMD International