Η ManoMano επεκτείνεται με πωλήσεις σε νέες ευρωπαϊκές αγορές

Προσιτές ιδιοκατασκευές σε πελάτες παγκοσμίως με τη βοήθεια της Google

Στόχοι

 • Παρακολούθηση εποχικών τάσεων
 • Κατανόηση του πότε και γιατί οι πελάτες επισκέπτονται τον ιστότοπό της
 • Δημιουργία νέων αγοραστικών ευκαιριών
 • Επέκταση στις αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου

Προσέγγιση

 • Παρακολούθησε και προέβλεψε αγοραστικά μοτίβα καταναλωτών σε διεθνείς αγορές
 • Κατανόησε συγκεκριμένες τάσεις και χαρακτηριστικά των καταναλωτών σε κάθε αγορά
 • Έλαβε υπόψη πολιτισμικές πτυχές που επηρεάζουν τα αγοραστικά μοτίβα στον κλάδο των ιδιοκατασκευών
 • Βελτιστοποίησε καμπάνιες Google Ads
 • Αλληλεπέδρασε με τους πελάτες σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους και σε συγκεκριμένες σεζόν
 • Προσάρμοσε τοπικά τις καμπάνιες της για κάθε νέα χώρα

Αποτελέσματα

 • Οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν μεταξύ 2015 και 2016
 • Τον Οκτώβριο η ManoMano είχε έντεκα εκατομμύρια επισκέψεις ιστοτόπου
 • Η εταιρεία έχει δύο εκατομμύρια πελάτες
 • Κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ

Η ManoMano.com ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2013, έχοντας ως αποστολή της να κάνει τις ιδιοκατασκευές προσιτές σε όλους. Από το 2015, η εταιρεία έχει εκπληρώσει αυτήν την αποστολή, επεκτείνοντας επιτυχώς τις δραστηριότητές της στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο με τη βοήθεια των υπηρεσιών της Google και καταγράφοντας κύκλο εργασιών ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ το 2016.

Με περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια προϊόντα από 1.200 και πλέον προμηθευτές, κύριος στόχος της ManoMano ήταν να κάνει τις ιδιοκατασκευές προσιτές σε όλους.

Η εταιρεία παρατήρησε ότι η αγορά των ιδιοκατασκευών ήταν σε μεγάλο βαθμό εποχική και διαρκώς μεταβαλλόμενη. Επομένως, ήταν σημαντικό να κατανοήσει πότε οι πελάτες της είχαν περισσότερες πιθανότητες να επισκεφτούν τον ιστότοπό της, παρακολουθώντας τις τάσεις των καταναλωτών. Η ManoMano γνώριζε ότι, προκειμένου να αναπτυχθεί, έπρεπε να είναι σε θέση να εντοπίζει και άλλες σημαντικές περιόδους αγορών, κατά τις οποίες θα έπρεπε να επικοινωνεί με δυνητικούς πελάτες.

Αφού απέκτησε τις σχετικές γνώσεις, η ManoMano αποφάσισε να λανσάρει στην Ισπανία και την Ιταλία την γκάμα εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, εργαλείων και επίπλων της το 2015 και ζήτησε τη συνδρομή της Google για την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε διεθνείς αγορές. Η εταιρεία ήθελε τη βοήθεια της Google για τον εντοπισμό βασικών αγοραστικών τάσεων των καταναλωτών, διατηρώντας παράλληλα την ευέλικτη προσέγγιση βάσει δεδομένων που είχε υιοθετήσει η εταιρεία στις πωλήσεις της στο διαδίκτυο.

Για μια εταιρεία επικεντρωμένη στα δεδομένα, το Analytics θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ManoMano, καθώς θα συνέβαλε στην παρακολούθηση και την πρόβλεψη των αγοραστικών μοτίβων των καταναλωτών στις διεθνείς αγορές.

Η Google παρείχε βασικά insight και δεδομένα που απαιτούνται για την επέκταση στην αγορά της Ισπανίας και της Ιταλίας. Αυτές οι πληροφορίες κατέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα έπρεπε να αλληλεπιδρά με τους καταναλωτές όχι μόνο στη διάρκεια εποχικών αγοραστικών τάσεων, αλλά και σε σημαντικές στιγμές της ζωής των καταναλωτών, π.χ. κατά την αγορά πρώτης κατοικίας.

Η ManoMano ζήτησε επίσης από την Google να βελτιστοποιήσει τις καμπάνιες Google Ads της εταιρείας και να βοηθήσει στην τοπική προσαρμογή του ιστοτόπου και των ψηφιακών καμπανιών της για κάθε νέα αγορά εξαγωγών.

Μετά την επιτυχημένη επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία και την Ιταλία, το 2016 η ManoMano ζήτησε από την Google να υποστηρίξει την επέκτασή της σε δύο νέες αγορές, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Ο Maxime de Baillon, επικεφαλής τμήματος Ανάπτυξης και Δεδομένων, παρατηρεί ότι "καθώς λανσάρουμε τα προϊόντα μας σε νέες χώρες, μπορούμε όλο και ευκολότερα να επιτυγχάνουμε στους στόχους μάρκετινγκ που θέτουμε, χάρη στα ανεκτίμητης αξίας δεδομένα που λαμβάνουμε από την Google".

Η ManoMano συνεργάστηκε επίσης με την Google για την οργάνωση της εκδήλωσης #ManoMakersDay, όπου δημιουργοί YouTube από ολόκληρη την Ευρώπη γνωρίστηκαν από κοντά και μοιράστηκαν το πάθος τους για τις ιδιοκατασκευές. Οι καμπάνιες του Google Ads συνέβαλαν στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας επωνυμίας, καθώς και στη σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας ιστοτόπου.

Μεταξύ 2015 και 2016, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα η ManoMano έχει δύο εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τοπικά προσαρμοσμένους ιστοτόπους στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Οκτώβριο δέχθηκε περισσότερες από έντεκα εκατομμύρια επισκέψεις ιστοτόπου, ενώ προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται.

"Η Google μας βοήθησε πολύ. Μας παρείχε πληροφορίες και σαφή δεδομένα για κάθε αγορά, ενώ η συνεισφορά της στην τοπική προσαρμογή ήταν πολύτιμη". Maxime de Baillon, επικεφαλής τμήματος Ανάπτυξης και Δεδομένων