Η bedfinder μεγιστοποιεί τις μετατροπές της παγκοσμίως με τη βοήθεια της Google

Πώς η Google βοήθησε την bedfinder να βρει έναν παγκόσμιο συνεργάτη υπηρεσιών πληρωμής

Στόχοι

 • Εύρεση ενός διεθνούς συνεργάτη υπηρεσιών πληρωμής με γνώση του παγκόσμιου γίγνεσθαι
 • Αποδοχή πληρωμών παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας κατά τόπους προτιμώμενους τρόπους πληρωμής
 • Πρόληψη περιπτώσεων απάτης σε επικίνδυνες αγορές
 • Βελτίωση ποσοστού εγκρίσεων – λιγότερες απορρίψεις και περισσότερες μετατροπές

Προσέγγιση

 • Η bedfinder εστίασε το σχέδιο επέκτασής της στις ΗΠΑ και την ΕΕ
 • Αποφάσισε τι ήταν αυτό που χρειαζόταν από έναν πάροχο υπηρεσιών πληρωμής
 • Πραγματοποίησε συναντήσεις με παρόχους υπηρεσιών πληρωμής, ώστε να αξιολογήσει συγκριτικά τις δυνατότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους

Αποτελέσματα

 • Συνήψε σύμβαση με συμπληρωματικό πάροχο υπηρεσιών πληρωμής, γρήγορα και σε κλίμακα
 • Βελτίωση των ποσοστών μετατροπών (έγκρισης) κατά 5%
 • Δυνητικά πρόσθετα έσοδα εκατομμυρίων

Υπάρχουν περισσότεροι από 300 τύποι πληρωμών και περισσότεροι από 600 πάροχοι υπηρεσιών πληρωμής παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, μια σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κατά την είσοδό τους σε νέες χώρες και νέες αγορές είναι η πολυπλοκότητα της αποδοχής πληρωμών με τους κατά τόπους προτιμώμενους τρόπους. Η ανταπόκριση στη συγκεκριμένη πρόκληση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μεγιστοποίηση των μετατροπών πωλήσεων. Η Bedfinder απευθύνθηκε στην Google για βοήθεια στην επίτευξη αυτού του στόχου.

H bedfinder είναι μια ελβετική εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη και παρέχει υπηρεσίες διαμονής σε άτομα που ταξιδεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους ή και για επαγγελματικούς λόγους. Η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 100.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως. Η εταιρεία συγχωνεύτηκε με τον όμιλο Hotelplan το 2016 και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από δέκα αγορές παγκοσμίως. Το κοινό της Bedfinder είναι άτομα ηλικίας 25 έως 35 ετών, τα οποία δεν προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες επωνυμίες και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην τιμή.

Οι ειδικοί πληρωμών της Google συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο και την ομάδα διαδικτυακών πληρωμών της bedfinder. Αφού η ομάδα της Google κατανόησε τους στόχους της bedfinder, προχώρησε στα εξής:

 • Παρείχε insight αγοράς και τοπικά προτιμώμενους τρόπους πληρωμής.
 • Παρείχε συμβουλές σχετικά με την εξασφάλιση περισσότερων συναλλαγών και μετατροπών, μέσω της βελτίωσης των ποσοστών απόρριψης και της μείωσης των αντιστροφών χρέωσης.
 • Εισήγαγε διαδικασίες υποβολής αιτημάτων για πρόταση (RfP) και μια προσέγγιση για ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ώστε να εντοπίζεται, από πολλές προσφορές, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της εταιρείας.
 • Συνέστησε την bedfinder σε συνεργάτες υπηρεσιών πληρωμής της Google.

Με αυτήν τη διαδικασία συμβουλευτικής υποστήριξης, η bedfinder μπόρεσε να κατανοήσει καλύτερα το τοπίο των υπηρεσιών πληρωμής σε κάθε αγορά, να βρει έναν νέο συμπληρωματικό συνεργάτη υπηρεσιών πληρωμής και να συνάψει συμβάσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η ομάδα της bedfinder απέκτησε τη γενική εικόνα που χρειαζόταν για να μπορεί να επιβλέπει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον νέο της συνεργάτη, ο οποίος την έχει ήδη βοηθήσει να καταγράψει αύξηση μετατροπών κατά 5%, με προβλεπόμενα πρόσθετα έσοδα εκατομμυρίων.

Απο το 3ο τρίμηνο του 2018, η bedfinder άρχισε επίσης να χρησιμοποιεί την υπηρεσία τοπικής προσαρμογής της Google, με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη και να προσεγγίσει περισσότερους τοπικούς χρήστες σε κάθε αγορά.

"Η Google αποτελεί πλέον τον έμπιστο σύμβουλο και συνεργάτη μας στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών. Ευχαριστούμε που μας δείξατε τον δρόμο, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήματα". Raffael Grütter, επικεφαλής τμήματος Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Μετα-αναζήτησης, bedfinder