Οι διεθνείς πωλήσεις της BAUNAT εκτινάσσονται, καθώς επεκτείνεται παγκοσμίως με τη βοήθεια της Google

Μάθετε πώς το Google Ads και το Google Analytics βοήθησαν τη βελγική εταιρεία λιανικής πώλησης διαμαντιών να πετύχει τους στόχους της

Στόχοι

  • Εύρεση των καλύτερων παγκόσμιων αγορών για πωλήσεις διαμαντιών
  • Δημιουργία διεθνούς βάσης πελατών

Προσέγγιση

  • Χρήση του Market Finder για τον εντοπισμό ευκαιριών σε νέες αγορές
  • Χρήση του Google Ads και του Analytics για την προσέγγιση συναφών ειδών κοινού διεθνώς με συγκεκριμένες προσφορές για κοσμήματα

Αποτελέσματα

  • Το 85% των κοσμημάτων εξάγεται σε πελάτες που βρίσκονται σε περισσότερες από 45 χώρες
  • Η Δυτική Ευρώπη, η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ είναι πλέον οι μεγαλύτερες αγορές
  • Παρουσία σε έξι χώρες παγκοσμίως

Η BAUNAT, βελγική εταιρεία λιανικής πώλησης διαμαντιών, πωλεί στο διαδίκτυο τη δική της συλλογή πολυτελών κοσμημάτων, ενώ από την ίδρυσή της το 2008 έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκτός των συνόρων της χώρας. Η εταιρεία διαθέτει πλέον πελάτες σε περισσότερες από 45 χώρες και το πέτυχε χρησιμοποιώντας το Google Ads και το Google Analytics με σκοπό την εύρεση των καλύτερων αγορών για τα διαμάντια της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η BAUNAT ιδρύθηκε το 2008 στην Αμβέρσα (Βέλγιο) με δύο μόλις υπαλλήλους, πωλώντας τη δική της συλλογή χειροποίητων, πολυτελών κοσμημάτων με διαμάντια.

Στα πρώτα της βήματα, η BAUNAT διαπίστωσε ότι οι διαφημίσεις κοσμημάτων μέσω του Google Ads συνέβαλαν στην ταχεία διεύρυνση της βάσης πελατών. Στην πορεία, η εταιρεία ήθελε επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο, διεθνές κοινό, για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν υψηλότερες πωλήσεις για τα διαμάντια της.

Η Baunat απευθύνθηκε στην Google, προκειμένου να δημιουργήσει μια παγκόσμια βάση πελατών, χρησιμοποιώντας το Global Market Finder (το οποίο πλέον εντάσσεται στο πλαίσιο του Market Finder) για να εντοπίσει τις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως στις οποίες θα μπορούσε να επεκταθεί. Το επόμενο βήμα της BAUNAT ήταν να αξιοποιήσει το Google Ads και το Google Analytics, προκειμένου να βρει σε κάθε αγορά-στόχο το κατάλληλο κοινό και να το προσεγγίσει με συγκεκριμένα διαμάντια στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Οι μεταβλητές που προσφέρουν τα εργαλεία βοήθησαν ιδιαίτερα την BAUNAT. Με το Google Ads, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να στοχεύουν δυνητικούς πελάτες με βάση τον τύπο ιστοτόπου, τον τύπο κοινού ή το επαναληπτικό μάρκετινγκ, ενώ με το Google Analytics μπορούν να κάνουν πιο συγκεκριμένο τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών για τον ιστότοπό τους, επιλέγοντας τα συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία θέλουν να εξετάσουν. Έτσι, η BAUNAT απέκτησε τη δυνατότητα να επιλέξει την προσέγγιση που ενδείκνυται περισσότερο για την αύξηση των πωλήσεών της σε κάθε χώρα. "Η Google βελτιώνει τα προϊόντα της κάθε χρόνο, συνεπώς εταιρείες όπως η δική μας μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους", υποστηρίζει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Steven Boelens.

Πρόκειται για μια στρατηγική που έχει αποδώσει καρπούς για την BAUNAT. Σε μόλις έξι χρόνια, η εταιρεία έχει καταφέρει να εξαγάγει το 85% των κοσμημάτων της σε περισσότερες από 45 χώρες, με μεγαλύτερες αγορές αυτές της Δυτικής Ευρώπης, της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. Το 60% των πωλήσεων πραγματοποιείται πλέον μέσω του ιστοτόπου, ενώ οι υπόλοιπες πωλήσεις προέρχονται από τις εκθέσεις της εταιρείας στην Αμβέρσα, το Παρίσι, τη Γενεύη, το Άμστερνταμ, τη Βομβάη και το Χονγκ Κονγκ.

Και η εταιρεία εξακολουθεί να επεκτείνεται: Τα μελλοντικά της σχέδια προβλέπουν το άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων στη Γερμανία και την Κίνα μέχρι τα τέλη του 2017, ενώ μέχρι τα τέλη του 2018 θα ακολουθήσουν επίσης το Τόκιο και η Νέα Υόρκη.

"Η Google είναι εξαιρετικά πολύτιμη για εμάς. Εξασφαλίζει αποτελέσματα. Χάρη στην Google, από επιχείρηση δύο ατόμων γίναμε διεθνής επιχείρηση σε μόλις έξι χρόνια". Steven Boelens, συνιδρυτής, BAUNAT