Η 1-800-GOT-JUNK? κατακτά την αγορά σε τρεις χώρες με τη βοήθεια της Google

Στόχοι

 • Να επεκτείνει την προσέγγιση χρηστών σε διεθνές επίπεδο
 • Να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών και να βελτιώσει την εξυπηρέτηση
 • Να βελτιώσει τη συνεργασία και τις βέλτιστες πρακτικές εντός της επιχείρησης
 • Να διπλασιάσει τα έσοδα μέσα σε τέσσερα χρόνια φτάνοντας τα 200 εκατομμύρια δολάρια το 2016

Προσέγγιση

 • Ανέλυσε τη συμπεριφορά πελατών στον ιστό, για να κατευθύνει τη στρατηγική στο διαδίκτυο και την άμεση επέκταση
 • Εφάρμοσε το G Suite, για να συνδέσει το επιτόπιο προσωπικό και να βελτιώσει τις επικοινωνίες
 • Χρησιμοποίησε τις κρατήσεις στο διαδίκτυο και τις αξιολογήσεις πελατών, για να αυξήσει την προσέγγιση χρηστών

Αποτελέσματα

 • Δραστηριοποιείται σε 200 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία
 • Η επιχειρηματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο αντιπροσωπεύει το 40% των εσόδων
 • Ετήσια επιχειρηματική ανάπτυξη κατά 25%
 • Πέτυχε έσοδα ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015, υπερβαίνοντας τον στόχο του διπλασιασμού εσόδων μέχρι το 2016

Με έτος ίδρυσης το 1989, η καναδική επιχείρηση 1-800-GOT-JUNK? είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικής απομάκρυνσης ανεπιθύμητων αντικειμένων παγκοσμίως και λειτουργεί σήμερα σε περίπου 200 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον Καναδά, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο ήταν καθοριστικό για την επιτυχία της εταιρείας με τα έσοδα μέσω διαδικτύου να αποτελούν το 25% της ετήσιας ανάπτυξής της και να αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών εσόδων της.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρειάζονται βοήθεια για την απομάκρυνση ανεπιθύμητων αντικειμένων, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της 1-800-GOT-JUNK? Brian Scudamore ήξερε από την αρχή ότι αυτό ήταν ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δυνατότητα αναπαραγωγής και σε άλλες αγορές. Συνεπώς, η διεθνής ανάπτυξη και επέκταση έγιναν σημαντικοί στόχοι στην επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας.

Επί του παρόντος, δραστηριοποιείται στον Καναδά, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία και με έσοδα 250 εκατομμυρίων δολαρίων που υπερβαίνουν τον στόχο τους, η παρουσία της εταιρείας στο διαδίκτυο υπήρξε καθοριστική για αυτήν την επιτυχία.

Η εξέλιξη της στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο της 1-800-GOT-JUNK? βοήθησε αυτήν την επέκταση, συμβάλλοντας στην εύρεση νέων ειδών κοινού και στην επικοινωνία μαζί του με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο. "Εξετάσαμε το προφίλ των πελατών μας και βρήκαμε πώς και πού να προσεγγίσουμε το κοινό μας στο διαδίκτυο", λέει ο Andy Parkins, αντιπρόεδρος του τομέα Eπιχειρηματικής τεχνολογίας στην 1-800-GOT-JUNK?.

Βοήθησε επίσης την εταιρεία να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες. Στο παρελθόν, η έγκαιρη ανταπόκριση στη συμπεριφορά των πελατών στο διαδίκτυο και η κυκλοφορία νέων ιστοσελίδων που κάλυπταν τις ανάγκες τους υπήρξε πρόκληση. Τώρα, η διαδικτυακή στρατηγική της εταιρείας παρέχει μια καλύτερη κατανόηση των δεδομένων των πελατών και κατά συνέπεια δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να εφαρμόζει γρήγορα τις αλλαγές σε όλες τις ιδιοκτησίες ιστού της και να παρέχει στους πελάτες τις πληροφορίες που είναι πιο χρήσιμες για αυτούς. Ο ιστός παρέχει τη δυνατότητα στην 1-800-GOT-JUNK? να προωθεί τις δεξιότητές της στην εξυπηρέτηση πελατών μέσω των αξιολογήσεων στο διαδίκτυο, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση του πελατολογίου. Ως αποτέλεσμα, η 1-800-GOT-JUNK? αντιμετωπίζει το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο ως βασική λύση και όχι απλώς ως πρόσθετη παροχή. "Η πρόοδος και ο ρυθμός των δραστηριοτήτων μας στο διαδίκτυο έχουν καθοριστική σημασία για την επιτυχία μας. Πολλές προκλήσεις έχουν ξεπεραστεί καθώς εξελίσσουμε τη στρατηγική μας στο διαδίκτυο", δηλώνει ο Parkins.

Καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται, τα διαδικτυακά εργαλεία βοηθούν επίσης την 1-800-GOT-JUNK? να διαχειρίζεται το αυξανόμενο διεθνές εργατικό δυναμικό της και να βελτιώνει εσωτερικά τη συνεργασία και τις βέλτιστες πρακτικές. "Το G Suite έχει συνδέσει το επιτόπιο προσωπικό μας, ώστε όλοι να μοιράζονται και να βλέπουν τα ίδια αξιόπιστα δεδομένα, την ίδια στιγμή", λέει ο Parkins.

Η 1-800-GOT-JUNK? χρησιμοποιεί το εργαλείο συνεδρίασης με βίντεο Google Hangouts, το οποίο περιλαμβάνεται στο G Suite, για να συνδέσει τα γραφεία και το προσωπικό της σε κάθε σημείο, κάτι που έχει επίσης συμβάλει στην επέκταση της επιχείρησης. "Όλοι συνδέονται για λίγα λεπτά το πρωί, για να μοιραστούν ενημερωμένες πληροφορίες στην αρχή της μέρας τους κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας επικοινωνίας", λέει ο Parkins. "Είναι αξιοθαύμαστο το πώς το σύστημα της Google εμπνέει τις ομάδες μας να βρίσκουν μικρούς τρόπους βελτίωσης στην επικοινωνία και την παραγωγικότητα που εξελίσσονται σε μεγάλες εταιρικές πρωτοβουλίες. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα και όλοι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι".

Η εταιρεία ξεπέρασε τον στόχο επίτευξης εσόδων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2016 κατά περισσότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανάπτυξη στο διαδίκτυο είχε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία και εξακολουθεί να έχει, καθώς οι κρατήσεις μέσω ιστού αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 40% των εσόδων της εταιρείας. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος τομέας ανάπτυξης της επιχείρησης, με ρυθμό ανάπτυξης 25% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία βρίσκεται πλέον καθ' οδόν για το δεύτερο στάδιο της στρατηγικής ανάπτυξης που έχει ορίσει. "Η παρουσία στο διαδίκτυο ήταν κρίσιμη για την επιθετική ανάπτυξη και τη συνεχιζόμενη επιτυχία μας", λέει ο Parkins.

“Η παρουσία στο διαδίκτυο ήταν κρίσιμη για την επιθετική ανάπτυξη και τη συνεχιζόμενη επιτυχία μας. Έχουμε εξελιχθεί από έναν τοπικό πάροχο υπηρεσιών σε έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών, προσεγγίζοντας τους πελάτες μας μέσω της στρατηγικής μας στο διαδίκτυο”. Andy Parkins, αντιπρόεδρος του τομέα Eπιχειρηματικής τεχνολογίας στην 1-800-GOT-JUNK?