Οι μετρήσεις είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διεθνή επιτυχία

Καθώς εισέρχεστε σε νέες διεθνείς αγορές, το Google Analytics σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Πρόκειται για το ιδανικό εργαλείο που σας βοηθά να εντοπίσετε και να γνωρίσετε το νέο διεθνές κοινό σας, καθώς και να μάθετε πώς μπορείτε να απευθύνεστε στο συγκεκριμένο κοινό για να το προσεγγίσετε.

Η δύναμη του Google Analytics

Το Market Finder θα σας βοηθήσει να βρείτε νέες διεθνείς αγορές που δυνητικά θα μπορούσαν να αποφέρουν στην επιχείρησή σας το μεγαλύτερο κέρδος. Φανταστείτε τώρα ότι ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος και εμφανίζεται σε χρήστες στην άλλη άκρη του κόσμου. Ποιοι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας; Τον βρήκαν μέσω μιας καμπάνιας, μιας λέξης-κλειδιού ή μιας παραπομπής τομέα; Τι ενέργειες πραγματοποίησαν στον ιστότοπο κατά την επίσκεψη; Πόσο χρόνο αφιέρωσαν στον ιστότοπο; Πόσα χρήματα δαπάνησαν; Εγκατέλειψαν τον ιστότοπο πριν από την αγορά; Αν ναι, γιατί;

Η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι το Google Analytics. Σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν δραστηριοποιήστε επιχειρηματικά, με το Google Analytics μπορείτε να διαπιστώσετε τι εξασφαλίζει αποτελέσματα για την επιχείρησή σας και τι όχι, καθώς και τι πρέπει να κάνετε και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο εργαλείο αναλυτικών στοιχείων ιστού στον κόσμο, με περίπου 28 εκατομμύρια ενεργούς ιστοτόπους 1.

Η συνάφεια είναι το παν

Όσο πιο αποτελεσματικά ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των χρηστών, τόσο το καλύτερο. Σε αυτό ακριβώς σας βοηθά το Google Analytics.

Μπορείτε να ορίσετε την αποστολή προγραμματισμένων αναφορών στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Για παράδειγμα:

  • Οι αναφορές κοινού παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες: ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα, τοποθεσία, γλώσσα, πόσο συχνά επισκέπτονται τον ιστότοπο και αν χρησιμοποιούν κινητή συσκευή ή υπολογιστή.

  • Οι αναφορές απόκτησης παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το τι προκάλεσε την επίσκεψη των χρηστών στον ιστότοπό σας: μια καμπάνια μάρκετινγκ, ένα κοινωνικό δίκτυο, κάποιος άλλος ιστότοπος ή λέξη-κλειδί σε μια μηχανή αναζήτησης.

  • Οι αναφορές συμπεριφοράς παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας και, πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τις σελίδες εισόδου που χρησιμοποιούνται περισσότερο, καθώς και τις βασικές σελίδες εξόδου.

Αν επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας σε νέες αγορές, μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσετε και να γνωρίσετε το νέο διεθνές κοινό σας και, στη συνέχεια, να εστιάσετε στους επισκέπτες που πραγματοποιούν τις περισσότερες μετατροπές και έχουν τη μεγαλύτερη αξία για εσάς.

Χάρη σε αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε και να προσφέρετε:

  • Συναφή εμπειρία χρήστη στο διαδίκτυο
  • Προσαρμοσμένα μηνύματα και καμπάνιες που θα προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες
  • Περιεχόμενο με βάση την τοποθεσία προέλευσης των επισκεπτών ή τον όρο αναζήτησης που χρησιμοποίησαν για να σας βρουν
  • Περιεχόμενο με βάση τις αναζητήσεις που γνωρίζετε ότι έχουν ήδη πραγματοποιήσει
  • Περιεχόμενο που είναι συναφές ανάλογα με τη γλώσσα, τις εικόνες και τη γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη.

Με το Google Analytics μπορείτε να κατανοήσετε τι εξασφαλίζει αποτελέσματα για εσάς και τι όχι. Επίσης, μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς θα πρέπει να διαχειριστείτε τον χρόνο και τα χρήματά σας, προκειμένου να προσελκύσετε νέους πελάτες και να λάβετε μετατροπές από αυτούς. Κατά συνέπεια, έχετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες για διεθνή επιτυχία.

Πηγές: