Πώς μπορείτε να κερδίσετε νέες αγορές αξιοποιώντας την επωνυμία σας

Μάθετε πώς μπορείτε να επιτύχετε τη διεθνή επέκταση της επιχείρησής σας μέσω της ισχυρής παρουσίας της επωνυμίας σας

Η εξέλιξη του παγκόσμιου ιστού έχει βοηθήσει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια, καθιστώντας τις ευκαιρίες για ανάπτυξη σε νέες αγορές σχεδόν απεριόριστες.

Είστε έτοιμοι να επεκταθείτε σε διεθνές επίπεδο; Πρέπει μόνο να θυμάστε ότι όπου πάτε θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην επωνυμία σας.

Η επωνυμία σας είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο

Σκεφτείτε τον οργανισμό σας σαν έναν άνθρωπο και την επωνυμία σας σαν την προσωπικότητά του. Είναι η υπόσχεσή σας στους πελάτες σας για την επιχείρηση, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας. Οι άνθρωποι αναστατώνονται, αν συμπεριφερθούμε με τρόπο που δεν τους έχουμε συνηθίσει. Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της επωνυμίας σας θα νιώσουν το ίδιο, αν αυτή αλλάξει από ό,τι θεωρούν οικείο και σημαντικό για αυτούς, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τον τρόπο, και πιθανώς τον λόγο, αλληλεπίδρασής τους μαζί της.

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά

Είναι τόσο απλό και παράλληλα τόσο δύσκολο: Διατηρήστε την επωνυμία σας σταθερή ως προς την εμφάνιση, την αίσθηση και τη δραστηριότητά της, ανεξάρτητα από το πόσο ευρεία είναι η ανάπτυξή σας.

Πώς;

Προσπαθήστε να κάνετε ακριβώς αυτό που κάνατε σωστά όταν ξεκινήσατε:

  • Τι είναι τόσο καλό με την επωνυμία σας που οδηγεί στην παγκόσμια ανάπτυξη;
  • Τι ακριβώς κάνει την επωνυμία σας να έχει δυναμισμό και να ξεχωρίζει;
  • Τι κάνει τους πελάτες να σας επιλέγουν και να παραμένουν αφοσιωμένοι σε εσάς;
  • Τι λέει για τους ίδιους το ότι επιλέγουν εσάς;
  • Ποιες είναι οι συναισθηματικές συνδέσεις και οι εμπειρίες τους καθώς αλληλεπιδρούν μαζί σας;
  • Ποιες είναι οι αξίες της επωνυμίας σας, το όραμα και η αποστολή σας;

Πώς λοιπόν επιτυγχάνετε διεθνή ανάπτυξη, ενώ παράλληλα παραμένετε πιστοί σε όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία της επωνυμίας;

Χρησιμοποιήστε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύξατε την επωνυμία σας και την υπάρχουσα επιχειρηματική σας δραστηριότητα ως οδηγό για το μέλλον. Καθώς μπαίνετε σε νέες αγορές, αναρωτηθείτε: Αυτή η ενέργεια ή η συγκεκριμένη επικοινωνία υποστηρίζει την εγγενή εμπειρία της επωνυμίας σας; Ακόμα και αν η εστίασή σας ξεκινά με το μάρκετινγκ απόδοσης, αυτό είναι ένα βασικό χρονικό σημείο που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακόμα και το παραμικρό σημείο επαφής είναι επωφελές για την επωνυμία σας.

Μία μόνο λύση δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες.

Δεν υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες σε κάθε χώρα.

Προσπαθήστε να καταλάβετε τις πολιτισμικές πτυχές της νέας αγοράς - τις τάσεις της, τι εκτιμούν οι καταναλωτές της και πώς παίρνουν τις αποφάσεις τους όταν αγοράζουν κάτι. Το Market Finder μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε νέες αγορές, να ξεπεράσετε τα εμπόδια, τους γλωσσικούς και τους τοπικούς φραγμούς και να αποκτήσετε σημαντικά insights για τις νομικές και τις ρυθμιστικές απαιτήσεις.

Επίσης, αν δραστηριοποιείστε αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, μην ξεχνάτε ότι ένα μοντέλο πωλήσεων χωρίς επαφή μπορεί να είναι πιο αποδοτικό σε μερικές αγορές σε σχέση με κάποιες άλλες. Αποδεχτείτε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο να κάνετε υποθέσεις. Για παράδειγμα, ενώ η Ιαπωνία μπορεί να θεωρηθεί ως το μέρος όπου τα πάντα είναι ψηφιακά, είναι ουσιαστικά μια χώρα όπου οι προσωπικές σχέσεις έχουν υψηλή πολιτισμική αξία και η πώληση μέσω τοπικών συνεργατών μπορεί να είναι ένας πιο σύντομος δρόμος προς την επιτυχία.

Επενδύστε στην επωνυμία σας καθώς επεκτείνεστε

Αφού καταλήξετε ότι μια αγορά σάς ταιριάζει, ελέγξτε κάθε πτυχή της επωνυμίας, του λογότυπου, του σλόγκαν και των ονομάτων των προϊόντων σας, για λέξεις, σύμβολα ή χρώματα που θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν ή να θεωρηθούν προσβλητικά. Προσαρμόστε κάθε στοιχείο, ώστε να σέβεται την τοπική κουλτούρα. Οι στρατηγικές καθιέρωσης επωνυμίας που χρησιμοποιήσατε για να κερδίσετε το αρχικό σας κοινό θα μπορούσαν να προσαρμοστούν ώστε να είναι αποτελεσματικές για τη νέα σας αγορά;

Τέλος, αν συναλλάσσεστε με τρίτους - διαφημιστικές εταιρείες, διανομείς, δικαιοδόχους, χονδρεμπόρους - πρέπει και εκείνοι να κατανοήσουν την επωνυμία σας και με ποιον τρόπο αυτή καθορίζει το πώς θέλετε να παρέχονται τα προϊόντα, ο έλεγχος ποιότητας και η εξυπηρέτηση πελατών.

Καθώς ο διαδικτυακός κόσμος συνεχίζει να αλλάζει δραματικά την παγκόσμια αγορά, η ανάπτυξη της επωνυμίας σας από τοπική επιχείρηση σε διεθνή κολοσσό είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Βρείτε ξένες αγορές που ταιριάζουν με τη φιλοσοφία σας και όσα προσφέρετε. Προστατέψτε αλλά και προωθήστε την επωνυμία σας με τρόπο που έχει απήχηση σε νέους πιθανούς πελάτες. Έτσι, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, η επωνυμία σας θα μιλάει τη γλώσσα σας.