Αξιοποιήστε στο έπακρο τις εξαγωγικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές διασυνοριακές πληρωμές

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι οι παγκόσμιες διασυνοριακές πωλήσεις στο διαδίκτυο θα διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια1, ενώ οι ευρωπαϊκές διασυνοριακές πωλήσεις στο διαδίκτυο προβλέπεται ότι θα αυξάνονται κατά 27% σε ετήσια βάση. Στην Αργεντινή, το 40% των αγοραστών στο διαδίκτυο πραγματοποίησαν διασυνοριακές συναλλαγές το 2015, ενώ το ίδιο έτος το αντίστοιχο ποσοστό στο Μεξικό και τον Καναδά έφτασε στο 60%. Σήμερα, μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 130 εκατομμύρια διασυνοριακοί αγοραστές. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις υπάρχουσες και τις δυνητικές αγορές όπου θα εξάγετε. Για να μπορέσετε να επιτύχετε κάτι τέτοιο ωστόσο, θα πρέπει να διαθέτετε μια αποτελεσματική και ασφαλή στρατηγική για τις διασυνοριακές σας πληρωμές.

Αξιοποιήστε τις διασυνοριακές πληρωμές

Η επέκταση της επιχείρησής σας σε νέες αγορές είναι πιο γρήγορη και εύκολη από ποτέ. Αντίστοιχα, σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να σας βρουν πελάτες, ανεξάρτητα με το που βρίσκονται. Ωστόσο, πραγματοποιούν τις πληρωμές τους όπως εσείς; Οι τράπεζές τους συνεργάζονται με τις δικές σας; Τυχόν προβλήματα ή επιπλοκές στη διαδικασία πληρωμής είναι πιθανό να μην επιτρέψουν τη συνέχιση των διασυνοριακών οικονομικών συναλλαγών.

Θα πρέπει να είστε ευέλικτοι όσον αφορά το πώς εκτελείτε τις οικονομικές σας συναλλαγές με άλλες αγορές Μην αυτοπεριορίζεστε. Το Market Finder μπορεί να σας δείξει πώς να προσαρμοστείτε στον τρόπο πληρωμής που προτιμούν οι πελάτες σας. Προσφέρετέ τους οικείους τρόπους πληρωμής και θα αποκομίσετε τα οφέλη που προέρχονται από την προσαρμογή στις τοπικές αγορές.

Επίσης, λάβετε μέτρα αυτοπροστασίας. Ερευνήστε τις διάφορες χρεώσεις και τους κινδύνους απάτης που συσχετίζονται με τη χώρα στην οποία πουλάτε τα προϊόντα σας. Για να διασφαλίσετε ότι οι διασυνοριακές σας πληρωμές θα είναι επιτυχημένες, εφαρμόστε μια στρατηγική ασφαλών πληρωμών και ενσωματώστε τη σε κάθε βήμα του σχεδίου επέκτασής σας.

Προσαρμοστείτε στα δεδομένα της κάθε περιοχής

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 20162, το 10% των πωλητών λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εντελώς δυσαρεστημένοι με τις διεθνείς τους πληρωμές και το 69% πίστευαν ότι η τοπική προσαρμογή ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία τους.

Για να κερδίσετε αφοσιωμένους πελάτες, θα πρέπει να είστε ευαίσθητοι στις τοπικές πολιτισμικές τους διαφορές. Η υποστήριξη των πιο δημοφιλών τρόπων πληρωμής για καθεμιά από τις νέες σας αγορές θα σας βοηθήσει να οικοδομήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης και να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των διαδικτυακών πωλήσεων, που φτάνει το 25%, αποτυγχάνει στο στάδιο της ολοκλήρωσης αγοράς στο διαδίκτυο. Σε αυτό συμβάλλουν λόγοι όπως η σχεδίαση που προκαλεί σύγχυση, οι διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή ή οι ασυνήθιστοι τρόποι πληρωμής. Αυτό ισχύει σε διπλάσιο ποσοστό στις ξένες αγορές.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο με εσάς, λάβετε υπόψη τα εξής:

  • σχεδιάστε τον ιστότοπό σας στη γλώσσα της χώρας που θα εξάγετε.
  • Συμπεριλάβετε τοπικούς τρόπους πληρωμής.
  • Σχεδιάστε τη σελίδα ολοκλήρωσης της αγοράς έτσι ώστε να φαίνεται οικεία.
  • Εξερευνήστε ιστοτόπους ανταγωνιστών, για να δείτε ποια μέσα χρησιμοποιούν.
  • Κρατήστε απλή τη σελίδα ολοκλήρωσης της αγοράς.

Φερθείτε έξυπνα

Κάντε έρευνα, για να ενημερωθείτε σχετικά με την πληθώρα επιλογών πληρωμής που είναι διαθέσιμες παγκοσμίως. Το Market Finder διαθέτει μια λεπτομερή περιγραφή για τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Στις επιλογές πληρωμής μπορεί να περιλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, οι ηλεκτρονικές τραπεζικές μεταφορές, οι πιστωτικές κάρτες ή οι πληρωμές μέσω κινητών.

Οι εταιρείες παροχής πληρωμών είναι τρίτα μέρη που πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας. Πρόκειται για έναν ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο διεξαγωγής οικονομικών συναλλαγών, καθώς η τρίτη εταιρεία παροχής πληρωμών θα γνωρίζει όλους τους τοπικούς κανονισμούς. Αυτό είναι χρήσιμο, αν η έδρα σας είναι στο Παρίσι και ο αγοραστής σας βρίσκεται στο Τόκιο.

Το διαδίκτυο έχει προσφέρει περισσότερες εμπορικές ευκαιρίες για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, η είσοδος της επιχείρησής σας σε νέες αγορές που θέλετε να εξάγετε μπορεί να είναι κάτι συναρπαστικό, αλλά παράλληλα και περίπλοκο. Το Market Finder διασφαλίζει όμως ότι οι διασυνοριακές οικονομικές σας συναλλαγές θα είναι απλές. Σας δείχνει πώς να ενσωματώσετε μια στρατηγική ασφαλών πληρωμών από την πρώτη στιγμή που θα μπείτε σε μια νέα αγορά.

Πηγές