Δοκιμή και υλοποίηση της τοπικής προσαρμογής

Δοκιμάστε την τοπικά προσαρμοσμένη εφαρμογή σας

Πραγματοποιήστε δοκιμές για τις μάρκες και τα μοντέλα συσκευών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στις αγορές που στοχεύετε. Ελέγξτε προσεκτικά το user interface, για να διαπιστώσετε αν έχουν προκύψει ζητήματα μορφοποίησης και παρουσίασης. Ζητήστε από τους ντόπιους να ελέγξουν την εφαρμογή σας

Εκτελέστε μια δοκιμή beta

Πριν το λανσάρισμα, προγραμματίστε την κυκλοφορία μιας έκδοσης beta σε σημαντικές χώρες, για να λάβετε σχόλια από διεθνείς χρήστες.

Προετοιμαστείτε για διεθνές μάρκετινγκ

Προετοιμάστε την προβολή μιας Καθολικής καμπάνιας εφαρμογών (UAC), καθώς και διαφορετικές μάρκετινγκ καμπάνιες ανά χώρα που θα λανσάρετε από την ημέρα κυκλοφορίας. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα δημιουργίας Σήματος Google Play, για να δημιουργήσετε τοπικά προσαρμοσμένα σήματα για ιστοτόπους ή υλικό μάρκετινγκ.

Προσφέρετε υποστήριξη στους διεθνείς χρήστες μετά την κυκλοφορία

Παρακολουθήστε τις αξιολογήσεις και τις κριτικές σας και κατεβάστε στατιστικά στοιχεία, για να εντοπίσετε προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους χρήστες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ομάδες χρηστών ή φόρουμ για μια συγκεκριμένη γλώσσα, αν είναι εφικτό.

Περιηγηθείτε και απαντήστε στις κριτικές των χρηστών

Δείτε τις απόψεις που έχουν οι χρήστες για την εφαρμογή σας και απαντήστε στις κριτικές, διορθώνοντας αμέσως ζητήματα που δεν είχατε εντοπίσει στο στάδιο των δοκιμών.

Πειραματιστείτε με τις καταχωρίσεις στο Google Play Store

Όταν αρχίσουν να αυξάνονται οι επισκέψεις στην καταχώρισή σας στο Play Store από τις νέες αγορές, πειραματιστείτε για να διαπιστώσετε ποια κείμενα και γραφικά εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να δοκιμάζετε έως και πέντε αλλαγές ταυτόχρονα.

Συμβουλή

Αν θέλετε έναν αναλυτικότερο οδηγό για την επέκταση των δραστηριοτήτων σας σε νέες αγορές, με δεδομένα και insights για σημαντικές αγορές, κατεβάστε τον οδηγό Going Global Playbook.